G-33562RTQCR
Selecteer een pagina

Over ons

Tom de Gelder

Tom de Gelder

Mijn naam is Tom de Gelder (25). Sinds mijn 14e ben ik gepassioneerd hardloper met als favoriete afstanden de 800 en de 1500 meter. Ik ben begonnen met hardlopen bij atletiekvereniging Olympus ’70 in Naaldwijk, om vervolgens in 2019 over te stappen naar Team Zevenheuvelen in Nijmegen. Sinds eind 2021 train ik bij Running Team Liemers onder leiding van Titus Fierkens en pakte dat jaar meteen een mooie zilveren medaille op het NK Cross in Tilburg. In 2017 werd ik Nederlands kampioen op de 800 meter in de onder-20 categorie en ik heb op dit moment een persoonlijk record op de 5 kilometer van 14 minuten en 25 seconden. Ik train al een aantal jaar zo’n 9 keer per week en heb in die jaren de nodige ervaring op gedaan met betrekking tot training, coaching en eigenlijk alles wat een hardloper nodig heeft om het maximale uit zichzelf te halen. Met T&F Running wil ik, samen met mijn vriendin Famke, deze kennis in de praktijk brengen en hardlopers gaan begeleiden naar hun persoonlijke doelen en dromen, want anderen inspireren vind ik een van de mooiste dingen van de hardloopsport!  

Famke Heinst

Famke Heinst

Ik ben Famke Heinst (24) en ben al sinds mijn 7e op de atletiekbaan te vinden. Na jarenlang actief te zijn geweest als meerkampster besloot ik in 2015 om mij te richten op slechts één discipline; het hardlopen. Hiervoor sloot ik mij aan bij Running Team Liemers in Zevenaar en train hier onder leiding van Titus Fierkens. Gedurende mijn sportcarrière heb ik al meerdere succesvolle resultaten neergezet. Zo werd ik in 2018 individueel 10e op het EK veldlopen in de onder-20 categorie en won ik in 2019 een gouden teammedaille bij het EK in Lissabon op dit onderdeel. Op de 3000m steeple-chase heb ik team NL vertegenwoordigd op het WK junioren in Finland in 2019. In 2021 won ik mijn eerste senioren NK-medaille met mijn 3e plek op de 5000m bij het Nederlands Kampioenschap atletiek. Een jaar later later kwam hier nog een zilveren medaille bij op de 3k steeple chase tijdens het NK in Apeldoorn. Tussentijds ben ik ook nog 4 jaar lang actief geweest als atlete in de Verenigde Staten waar ik bewegingswetenschappen studeerde aan High Point University. Met mijn bachelor diploma op zak train ik in Nederland 1-2 keer per dag en focus ik mij vooral op de midden- tot lange afstanden.

Door mijn jarenlange ervaring als atlete, studie bewegingswetenschappen en baan bij een hardloopspeciaalzaak beschik ik over veel hardloopkennis. Ik heb een ontzettende passie voor hardlopen, net als mijn vriend en atleet Tom, en samen zouden wij dit graag delen met anderen door middel van hardloopbegeleiding en coaching!

Onze visie

Als atleten met inmiddels meerdere trainingsjaren in de benen zijn wij beide ervaren op het gebied van hardlooptraining. Variatie in trainingen vinden wij belangrijk en is ons niet onbekend gezien het feit dat wij zelf ook trainen voor meerdere wedstrijdafstanden. Dankzij onze ervaring weten wij inmiddels dat uiteenlopende wedstrijdafstanden verschillende trainingsmethodes vereisen. Vandaar dat persoonlijke aanpak voorop staat in onze hardloopschema’s, en dat de trainingen volledig worden afgestemd op jouw doelen en wensen. Geen ‘’one size fits all’’ programma’s, maar een schema op maat. Iedere loper is immers anders en hier hoort weer een andere trainingsaanpak bij. Jouw persoonlijke hardloopdoel- en niveau bepaalt de intensiteit en het volume van het trainingsprogramma. Wij vinden het belangrijk dat een hardloper op een verantwoorde manier een brede en sterke basis opbouwt om zo vervolgens ook trainingsvormen als intervaltraining beter te kunnen verteren.

Onze ervaring vertelt ons dat trainen makkelijker wordt als het plezier in de hardloopsport ook hoog is. Dit vinden wij dan ook het allerbelangrijkste bij het aanbieden en schrijven van onze hardloopschema’s: wij willen de loper zo veel mogelijk motiveren en het plezier in het hardlopen naar boven halen, om zo het beste uit zichzelf naar boven te halen! Ons doel is om lopers te enthousiasmeren om samen met ons naar hun persoonlijke loopdoelen toe te werken door middel van 1-op-1 begeleiding. Samen sneller met individuele hardloopschema’s van T&F Running!

Our Story

Hoe zijn wij begonnen

Allebei draaien wij al heel wat jaren mee in de atletiekwereld als hardlopers op de middellange afstanden. Inmiddels hebben wij de nodige ervaring opgedaan en als atleten onder verschillende trainers en hebben we kennis gemaakt met verscheidene trainingsvormen en -methoden. De theorie achter hardloopschema’s vinden wij interessant en wij hebben hierdoor heel wat bijgeleerd omtrent verschillende typen trainingen, tempo’s, intervallen, oefeningen en eigenlijk alles wat bij een compleet en gebalanceerd hardloopschema komt kijken.

Tom heeft al ervaring op het gebied van coaching en begeleidt al circa 3 jaar een twintigtal lopers. Dit doet hij al ruime tijd succesvol: doelen worden bereikt, PR’s worden gebroken en zijn aantal atleten neemt toe. Hoog tijd dus om het nóg professioneler aan te pakken! Een logische stap was om onze handen ineen te slaan en als ‘snel stel’ samen een coachingplatform op te zetten. Tom’s ervaring met coaching, Famke haar bachelor diploma in bewegingswetenschappen en onze persoonlijke trainingservaring zorgen samen voor een perfecte basis om lopers van trainingsschema’s te voorzien. En wie wilt er nu slechts één coach als je ook dubbel zo veel begeleiding en expertise kunt krijgen?! Door deze mindset ontstond ook onze slogan: Samen Sneller met T&F Running!

Waarom T&F Running?

Omdat wij beiden al meerdere jaren op het hoogste nationale niveau meedoen, hebben wij een hoop ervaring opgedaan met betrekking tot hardlooptraining. Zoals je in onze persoonlijke introductie hebt kunnen lezen hebben wij onder verschillende trainers en ook verschillende trainingsmethodes getraind en zo hebben wij een breed en compleet beeld kunnen vormen over wat een loper zoal nodig heeft om beter te worden en zijn of haar grenzen te kunnen verleggen. Bij T&F running staat persoonlijkheid voorop: dit betekent dat wij voor elke loper apart aan de slag gaan om de beste formule samen te stellen, gebaseerd op wensen, kwaliteiten, zwakke punten en weekindeling. Zo zijn onze persoonlijke trainingsschema’s dus ook geschikt voor de fulltime werkende personen. Ga jij de uitdaging met ons aan? Meld je dan snel aan voor een van onze pakketten!

G-33562RTQCR